Slik spiller vi Matchplay lag i Golfserie.no…

Det spilles to individuelle oppgjør i hver lagmatch. Spilleren med lavest HCP på lag 1 spiller mot spilleren med lavest HCP på lag 2. Spilleren med høyest HCP på lag 1 spiller mot spilleren med høyest HCP på lag 2. Den spilleren i det individuelle oppgjøret som har høyest HCP vil få differansen på tildelte slag som ekstra slag, fordelt fra index 1 og oppover.
Eksempel : Hjemmelagets spiller HCP 13 (Tildelte slag 14) Bortelagets spiller HCP 17 (Tildelte slag 18) .Bortelagets spiller mottar 4 slag mer enn hjemmelagets spiller og tar ut disse på index 1,2,3 og 4.

Vi spiller her om ett og ett hull, med 100 %hcp (netto score). Den eneste endringen fra spilleformen er at vi spiller alle 18 hull. Det er ikke tillatt å avbryte runden selv om det ene laget er så mange hull “opp” at motstanderen ikke kan vinne ved å spille de gjenværende hullene. Dette fordi det er lagets antall vinnende hull totalt som avgjør om laget vinner matchen. Da scoreforskjell kan bli utslagsgivende, er det viktig at man spiller alle 18 hull. Dersom spillerne deler hullet noteres 0-0 på scorekortet.
Dersom spiller 1 på lag 1 har vunnet 8-4 over spiller 1 på lag 2 og spiller 2 på lag 1 taper 3-7 mot spiller 2 på lag 2 ender matchen totalt  11-11 og uavgjort resultat.
Man rapporterer in antall vunnede hull på alle spillerene på de to lagene.

Resultat etter matchene rapporteres inn via nettsiden ved å klikke på «Send inn resultat».